Your message has been sent, you will be contacted soon
KestutisBartkevicius.lt

Call Me Now!

Uždaryti
Pradžia » Naujienos » Seimo narių Kęstučio Bartkevičiaus ir Algirdo Butkevičiaus pranešimas spaudai: „Akcizų lengvatos šildymui taršiu kuru panaikinimo atidėjimas padėtų gyventojams pasiruošti“

Spalio 22 dieną Seimo nariai Kęstutis Bartkevičius ir Algirdas Butkevičius įregistravo pasiūlymą Vyriausybės pateiktam Akcizų įstatymo pakeitimo projektui. Parlamentarai siūlo 3 metams atidėti akcizų lengvatos šildymui skirtiems gazoliams (buitiniam krosnių kurui), tepalinėms alyvoms ir skystajam kurui (mazutams) panaikinimą.
„Panaikinus akcizų lengvatą, dėl mokestinių veiksnių 1 litras šildymui skirtų gazolių vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,40 euro, taigi per šildymo sezoną susidarytų reikšminga suma. Būtina gyventojams suteikti laiko, per kurį būtų imtasi priemonių šio pabrangimo pasekmėms sušvelninti,“ – teigė Seimo narys Algirdas Butkevičius.
„Pagal Vyriausybės pasiūlytą variantą akcizų šiam kurui augimas pernelyg radikalus – tarifas išaugtų nuo 21,14 Eur iki 372 Eur už 1000 litrų produkto. Tai nemažai daliai gyventojų taptų nepakeliama našta“, – antrina Seimo narys Kęstutis Bartkevičius.
Per 3 metų laikotarpį gyventojams būtų galima palengvinti perėjimą prie mažiau taršių technologijų ir kompensuoti dalį patiriamų kaštų dėl kuro rūšies keitimo, kaip tai numato Europos Sąjungos rekomendacijos.

2019 m. spalio 23 d. pranešimas žiniasklaidai